Dostupno online u cijeloj Hrvatskoj!

Radno vrijeme Pon-Pet: 9 do 15
Kontakt e-mail: knjigovodstvo@makora.hr
Kontakt tel: +385 51 691 190

Dostupno online u cijeloj Hrvatskoj!

Kontaktirajte nas: Pon - Pet:09.00 - 17.00
Kontakt E-mail tomislav.negulic@gmail.com
Kontakt telefon +385 51 691 190
20 SIJ

Vrijeme kada morate izdati račun

by Zorana Mavricic-Korosec

Ovaj tjedan sam za rubriku Poduzetnik tjednika Ri-telefax Burza napisala tekst u kojem sam nastojala malim poduzetnicima objasniti lice i naličje sustava plaćanja PDV-a po naplaćenoj naknadi.

Primjetila sam, naime, po pitanjima koje mi obrtnici i osnivači ili direktori poduzeća – d.o.o. ili j.d.o.o. postavljaju na Facebooku ili po raznim forumima na kojima sam član – da oni nisu svjesni svoje obveze u pogledu vremena kada se račun treba izdati.

U tekstu sam tako ukazala na razlike kod fakturiranja isporučenih roba, s jedne strane, i usluga, s druge strane. Kod ovih potonjih postoji i distinkcija ovisno o tome radi li se o usluzi koja se isporučuje kroz dulje vrijeme i onoj jednokratnoj.

Stoga, u tekstu možete saznati imate li doista sada veću komociju u izdavanju računa samo zato što PDV nećete odmah plaćati – ukoliko ste, naravno, baš do današnjeg dana takav zahtjev poslali na Poreznu upravu (20.01.2015.)

Na kraju, iznosim svoje iskustvo o tome kako mali poduzetnici u Hrvatskoj (i u državama okruženja, rekla bih) shvaćaju pojam rizika. Nisam nikada poslovala u Europskoj uniji, pa ne znam je li taj stav i tamo prisutan 😉

To ćete znati vi bolje!

Zorana Mavricic-Korosec

© 2017 Izrada i održavanje Negactive - IT usluge i edukacija

Makora Knjigovodstvo

Makora Knjigovodstvo