Dostupno online u cijeloj Hrvatskoj!

Radno vrijeme Pon-Pet: 9 do 15
Kontakt e-mail: knjigovodstvo@makora.hr
Kontakt tel: +385 51 691 190

Dostupno online u cijeloj Hrvatskoj!

Kontaktirajte nas: Pon - Pet:09.00 - 17.00
Kontakt E-mail tomislav.negulic@gmail.com
Kontakt telefon +385 51 691 190
03 LIP

Obrisana poduzeća

by Zorana Mavricic-Korosec

Vjerojatno ste čuli kako u poslijednjih nekoliko godina trgovački sudovi provode brisanja poduzeća koja nisu tri godine podnijela godišnja financijska izvješća za javnu objavu.

Od lani direktorima takvih poduzeća stižu i pozamašne prekršajne kazne.

Nadam se da se niste našli u poziciji da imate nezavršenih poslova sa takvim društvima, nepoželjnih interakcija sa njihovom pokretnom ili nepokretnom imovinom i slično, jer tada ste doista u nezavidnom položaju.

Također, ako ste i sami osnivač poduzeća u takvoj poziciji možda mislite da su s takvim rješenjem o brisanju vaši problemi riješeni.

To ipak nije tako!

Na donjem linku možete pročitati odgovor pravnika o postupku koji slijedi na trgovačkom sudu nadležnom prema sjedištu obrisanog društva, a kojim se rješavaju imovinski odnosi tog poduzeća.

Inače, po svemu sudeći, isti će se problemi moguće pojavljivati i sa poduzećima koja će – prema zadnjim promjenama Zakona o trgovačkim društvima – biti brisana po pojednostavljenom postupku kada osnivači tako odluče i izjave da društvo nije imalo dugova, te sami naredne dvije godine osobno odgovaraju za moguće naknadno utvrđene okolnosti. Iako je ovakvo zakonsko rješenje od strane medija dočekano sa oduševljenjem, ima nas koji slutimo da će par godina kasnije na tržištu biti više kaosa i problema nego koristi. A kad jednom u ovoj državi predmet uđe u sudski sustav…

Sretno!

Odgovor pravnika pročitajte na https://burza.com.hr/portal/sto-se-dogadja-s-naknadno-nadjenom-imovinom-brisanog-drustva/12947

>>>> Trebate savjet u vezi otvaranja obrta ili poduzeća i porezne regulative u poduzetništvu? Dogovorite konzultacije

(c) Zorana Mavričić-Korošec 

Zorana Mavricic-Korosec

© 2017 Izrada i održavanje Negactive - IT usluge i edukacija

%d blogeri kao ovaj: