Dostupno online u cijeloj Hrvatskoj!

Radno vrijeme Pon-Pet: 9 do 15
Kontakt e-mail: knjigovodstvo@makora.hr
Kontakt tel: +385 51 691 190

Dostupno online u cijeloj Hrvatskoj!

Kontaktirajte nas: Pon - Pet:09.00 - 17.00
Kontakt E-mail tomislav.negulic@gmail.com
Kontakt telefon +385 51 691 190
22 SVI

Neoporezive isplate – 2. dio (iznosi)

by Zorana Mavricic-Korosec

Nakon uvodnog dijela u prethodnom savjetu, danas pišem o konkretnim iznosima. Prije nego nastavim, pozvat ću vas da razmislite je li normalno da vi ovaj podatak tražite po internetu, a da ga već odavno niste dobili od svog knjigovođe, kojeg plaćate.
Naši su klijenti, naime, o svemu dobro informirani, i jedan telefonski poziv udaljeni od konkretnog savjeta koji im treba
, bez obzira koliko su fizički udaljeni od nas.

banerdonji copy
Za naknadu troškova službenih putovanja možete isplatiti cijelu svotu stvarno nastalog troška iz uredno popunjenog obračuna na putnim nalogu.
Za dnevnice za boravak na službenom putu u RH dulji od 12 sati možete isplatiti 170 kn.  Za upotrebu privatnih vozila u službene svrhe možete isplatiti po 2 kn po pređenom kilometru.
Za terenske dodatke po 170 kn dnevno za Hrvatsku, a za inozemstvo prema propisima za svaku pojedinu državu.

banergornji copy
Prigodne nagrade do 2.500 kn godišnje smo već spomenuli, a tu su i otpremnine (kod umirovljenja) do 8.000 kn godišnje, darovi u naravi do 400 kn i darovi djeci do 15 godina života do 600 kn. Otpremnine povezane i sa odredbama Zakona o radu moguće je isplatiti i u većim iznosima.
Razne potpore za dugotrajna bolovanja, nastup invalidnosti i sl. možete isplatiti do visine od 3.000 kn, a tzv. jubilarne nagrade za dugogodišnji radni staž do 5.000 kn.
Stipendije đacima i studentima na redovnom školovanju možete isplaćivati u visini do 1.600 kn mjesečno.
Na kraju još jednom jasno napominjem da za svaki od spomenutih oblika isplata postoje propisani uvjeti, ne samo u pogledu načina isplate, nego i propisanih dokumenata koji svjedoče o nastanku događaja i troška. Takve ćete detalje doznati od vaših knjigovođa.
Za sve je ove isplate obavezno izvještavanje putem JOPPD obrasca, i to redovno i bez zakašnjenja.
Nemojte dozvoliti da vam se dogodi da ste željeli uštedjeti na troškovima knjigovodstva, a da ste na kraju godine shvatili da bi vam angažiranje stručnjaka uštedjelo puno više, a počesto čak doprinijelo i većoj zaradi!
Preporučam se!

Sretno!
ostali savjeti copy

Zorana Mavricic-Korosec

© 2017 Izrada i održavanje Negactive - IT usluge i edukacija

Makora Knjigovodstvo

Makora Knjigovodstvo