Dostupno online u cijeloj Hrvatskoj!

Radno vrijeme Pon-Pet: 9 do 15
Kontakt e-mail: knjigovodstvo@makora.hr
Kontakt tel: +385 51 691 190

Dostupno online u cijeloj Hrvatskoj!

Kontaktirajte nas: Pon - Pet:09.00 - 17.00
Kontakt E-mail tomislav.negulic@gmail.com
Kontakt telefon +385 51 691 190
31 SIJ

Krediti i poticaji

by Zorana Mavricic-Korosec

Ovaj tjedan sam za rubriku Poduzetnik tjednika Ri-telefax Burza napisala tekst o kreditiranju maog poduzetništva i o dostupnim poticajima za njegov razvoj.

Naime, bez obzira na surovu stvarnost i dnevne vijesti o sudbinama ljudi opterećenih kreditima, i dalje me o tome pitaju mali poduzetnici (ili oni koji planiraju otvoriti obrt, poduzeće d.o.o. ili  poduzeće j.d.o.o.) na konzultacijama.

Najčešćee su ovi koji se još nisu okušali u poduzetništvu zaneseni filmskim prikazima iz nekog drugog dijela svijeta (postoji li to igdje, pitam se), pa misle kako će svojom poslovnom idejom možda pretočenom u neki poslovni plan po predlošku skinutom sa interneta, doći bankarskom službeniku, a ovaj će isti čas odobriti kreditiranje njihovog poduzetništva.

banergornji copy
Naravno, stvarnost je malo drugačija, i nju opisujem u tekstu, uz objašnjenje u kojim slučajevima je potrebno da poduzetništvo osnujete prije kreditiranja ili zahtjevanja poticaja, a u kojim slučajevima je obrnuto.

Direktor poduzeće ili obrtnik treba znati i porezne propise u slučajevima da svojim privatnim sredstvima kreditira svoje poduzetništvo (pozajmice), o eventualno propisanim kamatama koje se moraju obračunavati, pa i to u spomenutom tekstu objašnjavam.

Na kraju, upućujem na iscrpan razgovor sa vašim knjigovođom, kao jednim od vaših najvažnijih suradnika.

Ako želite s nama podijeliti svoja iskustva, učinite to na našoj Facebook stranici.

Makora WIA1

Zorana Mavricic-Korosec

© 2017 Izrada i održavanje Negactive - IT usluge i edukacija

Makora Knjigovodstvo

Makora Knjigovodstvo