Dostupno online u cijeloj Hrvatskoj!

Radno vrijeme Pon-Pet: 9 do 15
Kontakt e-mail: knjigovodstvo@makora.hr
Kontakt tel: +385 51 691 190

Dostupno online u cijeloj Hrvatskoj!

Kontaktirajte nas: Pon - Pet:09.00 - 17.00
Kontakt E-mail tomislav.negulic@gmail.com
Kontakt telefon +385 51 691 190
21 LIS

Troškovi otvaranja

by Zorana Mavricic-Korosec

Troškovi ovise o vrsti poduzetništva koju pokrećete. O samom postupku otvaranja za svaki oblik ćemo pisati u narednim tekstovima, a u ovom bavimo se iznosima kojima trebate raspolagati želite li ih otvoriti.

Registracija obrta košta manje od 500 kn, a neke skupine osoba mogu ih otvoriti i sa upola manje troškova.

banergornji copy

Otvaranje poduzeća “d.o.o.” (društvo sa ograničenom odgovornošću)  košta nešto manje od 4.500 kn, a 20.000 kn treba imati za temeljni kapital (to je novac koji nakon registracije završi na računu novog poduzeća). Dakle, trošak je samo tih 4.500 kn. Iznos se sastoji od dijela koji ćete platiti javnom bilježniku, dijela koji ide u državni proračun, te od dijela kojim Narodnim novinama plaćate javnu objavu činjenice da ste osnovali poduzeće.

Otvaranje poduzeća “j.d.o.o.” (jednostavno društvo sa ograničenom odgovornošću) košta 710 kn, a temeljni kapital je 10 kn (također završava na žiro računu novog poduzeća). Sav trošak uplaćujete kod javnog bilježnika.

Ne zaboravite temeljni kapital nakon otvaranja i prebaciti na svoj poslovni račun, jer dok to ne zatražite, on će biti na posebnom računu banke. Nije važno na koju banku ga uplaćujete, jer to ne utječe na izbor poslovne banke koji ćete učiniti kad budete imali rješenje o registraciji.

Otvaranje zadruge košta ovisno o broju zadrugara. Budući da je minimalno upisati sedam zadrugara, minimalni trošak je približno 1.500 kn, a svaki zadrugar treba uložiti najmanje  1000 kn članskog uloga.

Otvaranje samostalne stručne djelatnosti košta oko 500 kn.

Pokretanje domaće radinosti ili sporednog zanimanja košta 100 kn.

banerdonji copy

Otvaranje udruge (primarno NISU namijenjene poduzetništvu) košta oko 300 kn.

Nikako nemojte samo na iznosu troška donositi odluku o obliku poduzetničkog registriranja. Provjerite sa stručnjakom koji oblik poslovanja je za vas najpogodniji, a koji će vas možda već u drugoj godini poslovanja kočiti. Prijelaz iz jednog oblika u drugi nije nimalo jednostavan, a niti jeftin i ne planirajte ga nepromišljeno.

Za konkretne savjete možete mi se obratiti kroz našu uslugu konzultacija, ili najbitnije saznajte kroz seriju tekstova koja slijedi na ovoj stranici.

ostali savjeti copy

Zorana Mavricic-Korosec

© 2017 Izrada i održavanje Negactive - IT usluge i edukacija

Makora Knjigovodstvo

Makora Knjigovodstvo

%d blogeri kao ovaj: