Dostupno online u cijeloj Hrvatskoj!

Radno vrijeme Pon-Pet: 9 do 15
Kontakt e-mail: knjigovodstvo@makora.hr
Kontakt tel: +385 51 691 190

Dostupno online u cijeloj Hrvatskoj!

Kontaktirajte nas: Pon - Pet:09.00 - 17.00
Kontakt E-mail tomislav.negulic@gmail.com
Kontakt telefon +385 51 691 190
27 LIP

Razlika između paušalnog i redovnog oporezivanja

by Zorana Mavricic-Korosec

Jedan tjedan u mjesecu putem naše Facebook stranice Makora knjigovodstvo i poslovne usluge otvorimo događaj kao ovaj, npr: TJEDAN INFORMIRANOG MALOG PODUZETNIKA putem kojega je moguće postavljati kratka i konkretna pitanja na opisani način (isključivo kroz formular).
Odgovore dajem besplatno u rubrici savjeti, a onoga tko ga je postavio e-mailom obavještavam da je objavljen odgovor.

One kojima ovakva forma nije dovoljna, pozivam da odaberu uslugu KONZULTACIJA.

Sve zainteresirane pozivam da prate objave na FB.>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Burza banner 2015 veći kompas

 

Stiglo je ovakvo pitanje:

“Otvaram paušalni obrt za taxi prijevoz, promet ću imati 4700 kn mjesečno. Koja je razlika između paušalnog oporezivanja i običnog?”

Odgovor:

Ako u roku od 8 dana od upisa početka rada obrta zatražite paušalno oporezivanje, naći ćete se u situaciji da pristajete da vam porezna uprava odredi visinu porezne obveze bez obzira na činjenicu vaše stvarne zarade. Zauzvrat, ne morate voditi poslovne knjige obrta, i plaćate nešto niži iznos za doprinose.

Međutim, ukoliko poslujete sa gubitkom, porez ste svejedno dužni platiti u propisanim rokovima (koji će vam pisati na rješenju). Kad biste vodili poslovne knjige, utvrdili biste stvarni iznos dohotka, te bi porez platili samo na njega. Ako biste poslovali sa gubitkom, porez ne biste uopće platili, već bi dapače gubitak mogli prenijeti narednih 5 godina, te njime umanjiti budući dobitak, čime biste platili manje poreza u budućem razdoblju.

Zorana Mavricic-Korosec

© 2017 Izrada i održavanje Negactive - IT usluge i edukacija

Makora Knjigovodstvo

Makora Knjigovodstvo